Over de Rolantino’s

Aan de Muziekschool Annelies te Schiedam worden lessen verzorgd voor iedereen en dus ook voor mensen met een beperking. De resultaten die behaald worden zijn zo goed dat Annelies in 1995 serieus is gaan nadenken over het vormen van een groep. Je kunt echter niet over een nacht ijs gaan, want er komt meer bij kijken dan alleen maar leuk samen muziek maken.

Er wordt veel inzet van je gevraagd en je moet er ook een behoorlijk stukje van je vrije tijd hiervoor inzetten. Daarom heeft Annelies ook een jaar lang nagedacht of ze dit ook wel echt wilde. In oktober 1996 besloot zij de persberichten eruit te doen en een Groep te beginnen. Er waren binnen 4 dagen 13 aanmeldingen en we hadden al snel in de daarop volgende weken een behoorlijke toeloop: 22 leden en het was een groot feest. Je krijgt dan natuurlijk wel te maken met uitbreiding van het instrumentarium en de aanvragen hiervoor werden bijna nooit gehonoreerd daar de school een privé instelling was.

Notariskantoor Van de Valk & Partners en het accountkantoor van Stigtthans stonden 100 % achter het idee en besloten te helpen. De groep werd losgekoppeld van de school en er kwam een op zich zelf staand bestuur. Nu alleen nog de naam voor de Groep. Het woordje (een stukje hiervan) Annelies moest er natuurlijk in verwerkt worden daar zij de oprichtster is van deze groep. De naam van de eerste sponsor  was Roland (digitale piano)dus Rol an …………maar de naam was nog niet af. We besloten er tino’s achter te zetten, een idee van de zoon van Annelies.

De naam is inmiddels een begrip en ook de Groep die zelfs nu op internationaal niveau aardig aan de weg timmert.

Bekijk hier onze bandleden.

Hier leest u meer over onze vrijwilligers.

De doelstelling van de Rolantino’s.

Ons digitale fotoalbum.